BonusLiukuestepinnoituslevyt ja -pasta Suutareille

 

Pienemmästä levystä pinnoitettu naisten jalkine alla.

Suutareille on saatavilla eri tarjouksin BonusLiukuestepinnoituslevyjä kahdessa koossa. Isommissa levyissä (300*170 mm) on iso pohjakuvio ja pienemmissä  (250*140 mm) pienempi. Myös BonusLiukuestepasta on saatavilla Suutareille kahdessa koossa 1/10 L peltipurkki ja 1/3 L peltipurkki ilman kiinnitysliimoja.

 

Myös Liukuestekalossien BonusLiukuestepohja on mahdollista pinnoittaa uudelleen.

 

 

BonusLiukuestepohjat, liukuestepinnoituslevyt
Käyttöohje Suutareille


Liukuestepinnoituslevyjen materiaali on kuituvahvistettua kumia, jonka  sisällä on erittäin kovia liukuesterakeita, jotka jäisille tms. pinnoille  astuttaessa työntyvät esiin pureutuen pintaan. Käyttöetu asiakkaalle tulee ilman ulkoisia piikkejä samalla tavoin kuin BonusLiukuestekalosseilla. Tuote on ensisijaisesti tarkoitettu ulkokäyttöön, mutta BonusLiukuestepohjilla voi kävellä myös kivi- ja muovilattioilla. Aroille sisätilojen lattioille ei kuitenkaan pidä mennä.

Pohjituslevyjen neliökuviointi mahdollistaa materiaalin tarkan käytön: leikata voi sekä pituus- että leveyssuunnassa. Puolipohja- ja kantalappupinnoituksena saadaan koko pohja pitäväksi (BonusLiukuestepohjat, CE-liukuestetestaus nro 26502T01). Käytössä kuluneet kohdat voi tarvittaessa uudistaa asiakkaalle myös BonusLiukuestenapeilla.

Suutari voi tehdä Liukuestepinnoituksen omilla tutuilla liimoillaan normaalimenetelmin: karhennus jalkineeseen, levyyn kevyemmin ja liima sekä levyyn että jalkineen karhennettuun liimauskohtaan. PU-pohjille käytetään PU-kontaktiliimaa, kumipohjille soveltuu myös Neofix-kontaktiliima. Jalkineiden syvä pohjakuviointi voidaan tarvittaessa täyttää BonusLiukuestepastalla ennen puolipohjien ja kantalappujen asennusta. Ontto korko voidaan myös hyvin täyttää Liukuestepastalla tai esim. kevelevyillä EVA tms. -levyillä ennen pinnoitusta.

Pohjamateriaalia voi taittaa urien kohdalta tai leikata saksilla tai suutarinpuukolla ja reunat voi viimeistellä koneella hioen. Meistämistä ei suositella  levyjen sisältämien rakeiden vuoksi. Samasta syystä kannattaa varata tälle materiaalille omat työvälineensä, joita on välillä teroitettava.

Menestyvää työskentelyä hyvän ja testatun pohjamateriaalin parissa.


  Insinööritoimisto Jorma Saloniemi
  BonusLiukuesteet ja -Pohjalliset
  Puhelin (03) 2657 485
  Tampere

 

BonusLiukuestelevyillä pinnoitettu talvijalkine.

Published on  January 24th, 2020